سیستم عامل MS‑DOS
در ماه ژوئن سال ۱۹۸۰ گیتس و آلن از همکلاسی سابق خود در دانشگاه هاروارد با نام استیو بالمر برای کمک به اجرای برخی از کارهای شرکت کمک گرفتند . ماه های بعد شرکت IBM از مایکروسافت در زمینه پروژهای با نام رمزی «شطرنج» درخواست همکاری می کند در واکنش به این تقاضا، تمرکز مایکروسافت معطوف به یک سیستم عامل جدید میشود؛ یعنی نرمافزاری که بر سختافزار رایانه مدیریت کند و در عین حال به عنوان پلی ارتباطی میان سختافزار و برنامههای نرمافزاری به کار گرفته شود تا به این ترتیب شکاف نرم افزاری سخت افزاری پر شود . آن ها در این سال موفق شدند سیستم عامل جدید خود را با نام MS‑DOS معرفی کنند. هنگامی که IBM در سال ۱۹۸۱ سیستم عامل DOS را بر روی سخت افزار خود اجرا کرد آن را یک زبان جدید برای عموم مردم معرفی کرد . تایپ “: C” و دستورات مختلف رمز آلود به تدریج بخشی از کار روزانه مردم شده بود وکم کم، کار با این دستورات به بخشی از کارهای روزمره آنها تبدیل شد و کاراکتر (\) یا همان بک اسلش، جای خود را در زبان آنها باز کرد.
WINDOWS 1/0
مایکروسافت در این سال ها در حال کار بر روی اولین نسخه از سیستم عامل جدید خود با اسم رمز ” مدیر میانجی” ابود . رابط کاربری جدید که کد ها را به صورت پنجره در می آورند تا برای کاربر قابل لمس تر و نام جدید ویندوز از سال ۱۹۸۳۳ بر سر زبان ها افتاد .دو سال پس از نسخه اولیه ویندوز در ۲۰ نوامبر ۱۹۸۵ مایکروسافت سیستم عامل جدید خود با نام ویندوز ۱٫۰ معرفی می کند . د راین نسخه دیگر شما احتیاج به یادگیری دستورات و کد های سخت ندارید و به جای تایپ کردن در MS‑DOS کافی است شما ، از یک موشواره برای اشاره و کلیک بر روی گزینههای مختلف روی صفحههای پنجره مانند یا همان “window”ها استفاده کنند.منو های کشویی ، اسکرول ، آیکون ها و پنجره ها باعث می شوند که یادگیری و استفاده از سیستم عامل جدید مایکروسافت راحت تر باشد و شما بدون نیاز به بستن برنامه ها و راه اندازی مجدد برنامه ای دیگر می توانید کار ها و اعمال محاسباتی خود را انجام دهید . در این نسخه از ویندوز برنامه هایی از جمله برنامه مدیریت MS‑DOS و Paint و Windows Writer و Notepad و تقویم وجوئد دارد حتی برخی از بازی های ساده هم در نسخه ۱۱ ویندوز هم پیدا می شود .
WINDOWS 2
در ۹ دسامبر ۱۹۸۷ مایکروسافت نسخه دوم ویندوز خود با آیکون های دسکتاپ و حافظه گسترش یافته معرفی می کند . در این نسخه گرافیک آیکون ها و دسکتاپ بهبود پیدا کرده است و قابلیت چند وظیفگی و تداخل پینجره ها بر روی صفحه نمایش یکی دیگر از قابلیت ها می باشد . همچنین استفاده از میانبر های صفحه کلید برای سرعت بخشیدن به کار برای اولین بار در این نسخه استفاده شد .اولین نرم افزار های مبتنی بر ویندوز توسط برنامه نویسان در این نسخه نوشته شد و به مایکروسافت ارسال گردید. کنترل پنل برای اولین بار در ویندوز ۲ ساخته شد .
WINDOWS 3
در ۲۲ می سال ۱۹۹۰ مایکروسافت ویندوز ۳٫۰ را معرفی می کند و در دو سال بعد ویندوز ۳٫۱ را معرفی می کند.ویندوز 3 توانست عملکرد قابل قبولی را در طی این سال ها به جای گذارد از جمله این موارد گرافیک پیشرفته تر با ۱۶ رنگ ، بهبود آیکون ها پشتیبانی کامل از پردازنده های اینتل ۳۸۶ و اجرای سریعتر نرم افزار ها می باشد .سیستم عامل ویندوز همراه با فلاپی دیسک های با جعبه های بزرگ و دفترچه راهنما سنگین به بازار ارائه شد . محبوبیت ویندوز ۳ از آن جایی بود که مایکروسافت کیت توسعه نرم افزار های جدید ”SDK” را در اخیتار توسعه دهندگان قرار داد تا رشد نرم افزار های این سیستم افزایش یابد .
WINDOWS 95
در سال 1995 میلادی نسخه جدیدی از 3.1 WINDOWS تحت نام WINDOWS 95 به جهان عرضه شد.ویندوز955 به صورت یک سیستم عامل مستقل عمل می کند و دارای قابلیت های بیشتری نسبت به سیستم عامل های قبل است. این سیستم عامل چند وظیفه ای بوده و دلیل داشتن رابط گرافیکی کاربر کار کردن با آن ساده تر و جذاب تر است.
WINDOWS 98
سیستم عامل WINDOWS 98 یکی از سیستم عامل های قدرتمند و گرافیک است که برای رایانه های شخصی طراحی شده است. WINDOWS 98 نسبت به ویندوز 955 دارای قابلیت های فراونی است.
WINDOWS NT
سیستم عامل WINDOWS NT بسیار شبیه به ویندوز 95 و 98 دارد ولی برای مدیریت شبکه های رایانه ای بزرگ و راه اندازی سرویس دهنده های اینترنتی طراحی شده است. این سیستم عامل امنیت بسیار بالایی را برای نگهداری فایل ها و پوشه ها فراهم می کند.
WINDOWS 2000
WINDOWS 2000 قوی ترین سیستم عاملی بود که شرکت مایکروسافت قبل ازWINDOWS XP ارائه داد. با وجود این که با تمامی سخت افزارهای قدیمی سازگاری داشت. اما اشکال عمده آن در اجرای تعدادی از بازی ها و نرم افزارها بود. از دیگر ویژگی های آن, امنیت بسیار بالای آن و پشتیبانی از بیشتر زبان های رایج دنیاست.
WINDOWS XP
در ۲۵ اکتبر ۲۰۰۱، ویندوز XP با یک نگاه دوباره طراحی منتشر گردید و تأکید مایکروسافت بیشتر بر کارآمدی و خدمات پشتیبانی گستردهتر و بود ویندوز XP با پشتیبانی از ۲۵۵ زبان زنده دنیا روانه بازار شد و حدود یک میلیارد از این نسخه در جهان فروخته ش
سیستم عامل WINDOWS XP آخرین نسخه از خانواده WINDOWS NT است. که ویژگی های آن عبارت اند از: نصب و ارتقای آسان- قابلیت به روز رسانی- نصب ساده سخت افزارهای جدی- قابلیت چند کاربره- ظاهر گرافیکی جذاب- ویزگی های صوتی و تصویری پیشرفته.
WINDOWS VISTA
ویستا قوی ترین سیستم امنیتی که در سالهای 2006 تا 2007 منتشر شد. کنترل حساب کاربر، از نصب بدافزارها و برنامههای مخرب جلوگیری میکرد و در نسخه Ultimate ویستا درایور رمزنگاری BitLocker کار حفاظت از فایلها و تأمین امنیت سیستم را به عهده میگرفت .
WINDOWS 7
ویندوز ۷ در سال ۲۰۰۹ به صورت رسمی منتشر گردید . از جمله ویژگی های مهم ویندوز ۷ راحتی بیشتر در کار با پنجرهها، مدیریت بهتر فایلها و منطقیتر شدن گزینههای نوار وظیفه می باشد .ویندوز تاچ نیز به کاربران این امکان میداد بر روی رایانههای لمسی به سادگی با انگشتان خود به کار با نرمافزارها، تایپ و مرور تصاویر بپردازند.WINDOWS 7 دارای محیطی نزدیک به ویندوز ویستا است .
WINDOWS 8
ویندوز ۸ یک سیستم عامل کاملا متفاوت می باشد . رابط کاربری این سیستم به صورت کاشی طراحی شده و برای صفحات لمسی و کار با موس راحت می باشد اما بیشتر تمرکز این نسخه پشتیبانی از صفحات لمسی و تبلت ها بوده است در این نسخه دکمه محبوب استارت که از ویندوز ۹۵ همراه همیشگی ویندوز بوده حذف شده است . همچنین در این نسخه نوار وظیفه و مدیریت فایل ها تغییر و تحولاتی داشته اند. این ویندوز در سال 2012 به بازار راه یافت.
WINDOWS 8/1
ویندوز ۸٫۱ ترکیبی از بازخورد و انتقادات مردم و نوآوری مایکروسافت در سال 2013می باشد که این خود باعث شد ویندوز ۸٫۱ بسیاری از ویژگی های جدید را در خود بگنجاند که از جمله این ویژگی ها بوت مستقیم به حالت رومیزی ، بروزرسانی خودکار برنامه ها ، جستجوی فایل ها به صورت محلی و نمایش نتایج در بینگ ، دکمه شروع به حرکت بین دسکتاپ و صفحه شروع می باشد . همچنین مایکروسافت برخی از نرم افزار های اختصاصی خود را به صورت پیش فرض بر روی سیستم ویندوز ۸٫۱ جای داده است .
WINDOWS 10
مایکروسافت در سال 2015 نسخه جایگزین ویندوز ۸٫۱ را با نام ویندوز ۱۰ رونمایی کرد. این نسخه کمبودهای رابط کاربری که در ویندوز ۸ معرفی شد را هدف گرفته است. تغییرات صورت گرفته شامل: بازگشت منوی استارت، امکان استفاده از چندین دسکتاپ مجازی، قابلیت اجرای برنامههای دانلود شده از فروشگاهِ ویندوز به صورت پنجرهای (با توانایی کوچک کردن پنجرهها) و بهبود پشتیبانی از ماوس و صفحهکلید.
:: موضوعات مرتبط:
کامپیوتر ,
,
:: برچسبها:
تاریخچه ویندوز ,
اغاز ویندوز ,
بیل گیتس ,
ویندوز ,
اولین ویندوز ,
,
:: بازدید از این مطلب : 499
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0